contact@itestbank.com

The Making and Meaning of Art 1st Edition Schneider Adams King Test Bank

$60.00

The Making and Meaning of Art 1st Edition Schneider Adams King Test Bank

Category:

Download link will be sent to your email within 12 hours.

ISBN-10: 0131779192

ISBN-13: 9780131779198 978-0131779198

Test Item File

Part I: Creating and Defining Works
of Art
Chapter 1: What is Art?

Multiple Choice
1. The kings of

created oshun or “spirit heads” to express their control over the natural world.
A. Benin
B. Mali
C. Togo
D. Ghana
E. Ivory Coast
Answer: A
Page ref: 6

2. Pablo Picasso was a leading

artist of the twentieth century.
A. Renaissance
B. realist
C. impressionist
D. baroque
E. modernist
Answer: E
Page ref: 14

3. In 1919 the artist

drew a mustache and beard on Leonardo da Vinci’s Mona Lisa
(fig. 5.5).
A. Marcel Duchamp
B. Rembrandt van Rijn
C. Winslow Homer
D. Robert Mapplethorpe
E. Pablo Picasso
Answer: A
Page ref: 15

4. Martin Luther’s protests against the corruption of the Catholic Church led to the

.
A. Carnivale
B. Protestant Reformation
C. split of the Holy Roman Empire
D. Iconoclastic Controversy
E. none of the above
Answer: B
Page ref: 8

5. When an artist depicts an object with simplified, abstract surface patterns, this term is used.
A. Naturalization
B. Idealization
C. Stylization
D. Representation
E. Figuration
Answer: C
Page ref: 5

6. The artist of the work entitled Chock (fig. 1.7) is

.
A. the Tlingit Indians of the Northwest Coast of the United States
B. Robert Mapplethorpe
C. Rembrandt van Rijn
D. Constantin Brancusi
E. Alexander Calder
Answer: E
Page ref: 7

7. Chock (fig. 1.7) displays a tension between the natural and the

.
A. pasted
B. constructed
C. cut
D. torn
E. all of the above
Answer: B
Page ref: 7

8. The work Chock (fig. 1.7) is called a

.
A. mobile
B. painting
C. stabile
D. ceramic
E. headdress
Answer: A
Page ref: 7

9. A(n)

figure is an animal image that represents a clan member’s ancestral spirit among the Tlingit Indians of the Northwest Coast of the United States.
A. mudra
B. totem
C. anthropos
D. oba
E. bodhisattva
Answer: B
Page ref: 6

10.

is known for his highly detailed, realistic representations of birds.
A. Alexander Calder
B. Michelangelo Buonarroti
C. Giorgione da Castelfranco
D. John James Audubon
E. Edouard Manet
Answer: D
Page ref: 4

11.

is the title of Robert Mapplethorpe’s 1989 exhibition that became the focus of a lawsuit.
A. Robert Mapplethorpe: The Man
B. Robert Mapplethorpe: The Provocative Image
C. Robert Mapplethorpe: The Representation of Life
D. Robert Mapplethorpe: The Black and White Photographs
E. Robert Mapplethorpe: The Perfect Image
Answer: E
Page ref: 12-13

12. The

are a nomadic people who lived in southern Russia from the eighth to the fourth century B.C.
A. Scythians
B. Dacians
C. Parthians
D. Lydians
E. Etruscans
Answer: A
Page ref: 5

13.

is the act of preventing works of art from being displayed.
A. Partisanship
B. Censorship
C. Anthropomorphization
D. Apostrophize
E. Ethnocentrism
Answer: B
Page ref: 12

14. Le Déjeuner sur l’Herbe (fig. 1.10) by Édouard Manet caused a stir at this exhibition in 1863.
A. The Salon d’Automne
B. The Crystal Palace Exhibition
C. The Salon des Refusés
D. The Salon Carrée
E. all of the above
Answer: C
Page ref: 10-11

15. The court case Constantin Brancusi v. United States determined that

_ was a work of art.
A. Wild Turkey
B. Drawing of the Flights of Birds
C. Pole-Top
D. Bird in Space
E. none of the above
Answer: D
Page ref: 2-3

True/False
16. L.H.O.O.Q. (fig. 1.15) by Marcel Duchamp modifies Leonardo da Vinci’s Mona Lisa.
Answer: T
Page ref: 15

17. The Tlingit Raven Barbecuing Hat (fig. 1.6) represents a totem figure.
Answer: T
Page ref: 6

18. Avant-garde means “the advance guard.”
Answer: T
Page ref: 16

19. Pablo Picasso was an Impressionist artist.
Answer: F
Page ref: 14

20. Rembrandt van Rijn was painting during the nineteenth century.
Answer: F
Page ref: 14

21. Distortion of a representational image into simplified forms covered with abstract surface patterns is called idealization.
Answer: F
Page ref: 5

22. Robert Mapplethorpe received a grant for $15,000 in 1989.
Answer: T
Page ref: 12

23. The plaintiff in the case that involved Brancusi’s Bird in Space (frontispiece, chapter 1) was the American government.
Answer: F
Page ref: 2

24. The royal oshun (fig. 1.5) figure was created by the Tlingit people of the Northwest Coast of America.
Answer: F
Page ref: 6

25. Édouard Manet used friends and family as models for the people represented in Le Déjeuner sur l’Herbe (fig. 1.10).
Answer: T
Page ref: 10-11

Fill in the Blanks
26. When a precise date is not known, the term

is used.
Answer: circa or c.
Page ref: 5

27.

created the work Le Déjeuner sur l’Herbe (Luncheon on the Grass) (fig. 1.10).
Answer: Édouard Manet
Page ref: 11

28. The figure Chock (fig. 1.7) was created by the artist

_.
Answer: Alexander Calder
Page ref: 7

29. A(n)

_ is a “spirit head” used by the rulers of the Kingdom of Benin.
Answer: oshun
Page ref: 6

30. The Protestant Reformation came about when the German cleric

called for reform of the Roman Catholic Church.
Answer: Martin Luther

Reviews


There are no reviews yet.

Be the first to review “The Making and Meaning of Art 1st Edition Schneider Adams King Test Bank”