Test Bank Medical Terminology A Short Course 6th Edition Chabner

$36.00

Test Bank Medical Terminology A Short Course 6th Edition Chabner

Category:

Description

ISBN-10: 1437734405
ISBN-13: 978-1437734409

Our staff is available throughout the day and night. If you need to see a sample or have any question whatsoever, please email us at contact@itestbank.com. We will respond as fast as possible. You will be surprised at how fast we respond.

Chabner: Medical Terminology: A Short Course, 6th Edition

Chapter 04: Prefixes

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. The condition of being unable to breathe is called:
a. atrophy
b. tachypnea
c. dysplasia
d. dyspnea
e. apnea
ANS: E REF: 130 OBJ: Medical Terms

2. A term meaning “before birth” is:
a. antigen
b. antepartum
c. postpartum
d. postnatal
e. neonatal
ANS: B REF: 131 OBJ: Medical Terms

3. Deficiency in red blood cells or of the hemoglobin within the red cells is called:
a. aphasia
b. amenorrhea
c. anemia
d. apnea
e. dysplasia
ANS: C REF: 130 OBJ: Medical Terms

4. Excessive (more than normal) development is called:
a. hypoplasia
b. dysplasia
c. atrophy
d. hypertrophy
e. neoplastic
ANS: D REF: 136 OBJ: Medical Terms

5. A return of signs and symptoms of illness is called:
a. remission
b. resection
c. prolapse
d. prosthesis
e. relapse
ANS: E REF: 142 OBJ: Medical Terms

6. Difficult, painful urination is called:
a. urinalysis
b. dysuria
c. polyuria
d. hematuria
e. uremia
ANS: B REF: 132 OBJ: Medical Terms

7. A protein made by white blood cells and capable of destroying bacteria and viruses is a(n):
a. antibody
b. antibiotic
c. antigen
d. hemoglobin
e. leukocyte
ANS: A REF: 131 OBJ: Medical Terms

8. An irregularity that occurs at birth is called:
a. intrauterine
b. neonatal
c. benign
d. congenital anomaly
e. ectopic pregnancy
ANS: D REF: 132 OBJ: Medical Terms

9. A slow heartbeat is called:
a. bradycardia
b. tachypnea
c. cardiomegaly
d. myocardial infarction
e. tachycardia
ANS: A REF: 132 OBJ: Medical Terms

10. An artificial part is called a(n):
a. metacarpal
b. epidermis
c. prosthesis
d. anomaly
e. intervertebral disk
ANS: C REF: 141 OBJ: Medical Terms

11. A term meaning “pertaining to under the shoulder bone” is:
a. subcostal
b. hypodermic
c. subdural
d. epidural
e. subscapular
ANS: E REF: 143 OBJ: Medical Terms

12. A term meaning “pertaining to both (two) sides” is:
a. unilateral
b. tricuspid
c. intravenous
d. sagittal
e. bilateral
ANS: E REF: 132 OBJ: Medical Terms

13. The process of recording sound waves to make an image of organs in the body is called:
a. CT scan
b. ultrasonography
c. MRI
d. endoscopy
e. dialysis
ANS: B REF: 144 OBJ: Medical Terms

14. Endocrine glands that are near (above) each kidney are called _____ glands.
a. adrenal
b. prostate
c. subcostal
d. parathyroid
e. transurethral
ANS: A REF: 130 OBJ: Medical Terms

15. The spread of a cancerous tumor to another organ away from the original location is termed:
a. subcutaneous
b. carcinoma
c. neoplastic
d. metastasis
e. malignant
ANS: D REF: 137 OBJ: Medical Terms

16. Two prefixes that mean “beyond” are:
a. tachy- and brady-
b. pro- and pre-
c. dys- and mal-
d. re- and retro-
e. ultra- and meta-
ANS: E REF: 137|144 OBJ: Word Parts

17. A word that means “complete separation” and refers to the process of separating wastes from the blood is:
a. dialysis
b. diarrhea
c. urinalysis
d. syndrome
e. subcutaneous
ANS: A REF: 132 OBJ: Medical Terms

18. A membrane that surrounds bone is:
a. pericardium
b. peritoneum
c. diaphragm
d. mediastinum
e. periosteum
ANS: E REF: 140 OBJ: Medical Terms

19. The prefixes ante- and _____ have the same meaning.
a. a-, an-
b. anti-
c. pro-
d. ad-
e. pan-
ANS: C REF: 131|141 OBJ: Word Parts

20. Prefixes with similar meanings are poly- and:
a. re-
b. dys-
c. syn-
d. hyper-
e. hypo-
ANS: D REF: 136|140 OBJ: Word Parts

21. A group of signs and symptoms that occur together are called a(n):
a. analysis
b. syndrome
c. dialysis
d. prognosis
e. remission
ANS: B REF: 143 OBJ: Medical Terms

22. A prefix that means “near” or “along the side of” is:
a. neo-
b. pro-
c. peri-
d. para-
e. dia-
ANS: D REF: 138 OBJ: Word Parts

23. An abnormal collection of blood above the membrane covering the brain is a(n):
a. subdural hematoma
b. cerebral hemorrhage
c. thrombosis
d. epidural hematoma
e. subdural hemorrhage
ANS: D REF: 135 OBJ: Medical Terms

24. Two prefixes that mean “within” are:
a. ante- and pro-
b. endo- and intra-
c. hypo- and sub-
d. syn- and con-
e. extra- and ec-
ANS: B REF: 134|137 OBJ: Word Parts

25. If an organ slides or falls forward, the resulting condition is called:
a. neoplasm
b. relapse
c. remission
d. prolapse
e. dysmenorrhea
ANS: D REF: 141 OBJ: Medical Terms

26. The prefix ante- means:
a. against
b. toward, near
c. before, forward
d. up, apart
e. away from
ANS: C REF: 131 OBJ: Word Parts

27. The prefix anti- means:
a. against
b. toward, near
c. before, forward
d. up, apart
e. away from
ANS: A REF: 131 OBJ: Word Parts

28. The prefix epi- means:
a. in, within, inner
b. together
c. out
d. above, on
e. outside of
ANS: D REF: 135 OBJ: Word Parts

29. The prefix ab- means:
a. against
b. toward, near
c. before, forward
d. up, apart
e. away from
ANS: E REF: 130 OBJ: Word Parts

30. The prefix ad- means:
a. against
b. toward, near
c. before, forward
d. up, apart
e. away from
ANS: B REF: 130 OBJ: Word Parts

31. The prefix hemi- means:
a. excessive, too much
b. deficient, too little
c. half
d. within
e. bad
ANS: C REF: 135 OBJ: Word Parts

32. The prefix hyper- means:
a. between
b. excessive, above
c. change, beyond
d. within
e. after, behind
ANS: B REF: 136 OBJ: Word Parts

33. The prefix inter- means:
a. between
b. excessive, above
c. change, beyond
d. within
e. after, behind
ANS: A REF: 137 OBJ: Word Parts

34. The prefix intra- means:
a. between
b. excessive, above
c. change, beyond
d. within
e. after, behind
ANS: D REF: 137 OBJ: Word Parts

35. The prefix post- means:
a. between
b. excessive, above
c. change, beyond
d. within
e. after, behind
ANS: E REF: 140 OBJ: Word Parts

36. The prefix meta- means:
a. between
b. excessive, above
c. change, beyond
d. within
e. after, behind
ANS: C REF: 137 OBJ: Word Parts

37. The prefix hypo- means:
a. new
b. with, together
c. bad
d. below, deficient
e. beside, near, along the side of
ANS: D REF: 136 OBJ: Word Parts

38. The prefix para- means:
a. new
b. with, together
c. bad
d. below, deficient
e. beside, near, along the side of
ANS: E REF: 138 OBJ: Word Parts

39. The prefix syn- means:
a. new
b. with, together
c. bad
d. below, deficient
e. beside, near, along the side of
ANS: B REF: 143 OBJ: Word Parts

40. The prefix mal- means:
a. new
b. with, together
c. bad
d. below, deficient
e. beside, near, along the side of
ANS: C REF: 137 OBJ: Word Parts

41. A prefix meaning “one” is:
a. bi-
b. uni-
c. tri-
d. quadri-
e. ultra-
ANS: B REF: 144 OBJ: Word Parts

42. A prefix meaning “two” is:
a. bi-
b. uni-
c. tri-
d. quadri-
e. ultra-
ANS: A REF: 132 OBJ: Word Parts

43. A prefix meaning “three” is:
a. bi-
b. uni-
c. tri-
d. quadri-
e. ultra-
ANS: C REF: 144 OBJ: Word Parts

44. A prefix meaning “four” is:
a. bi-
b. uni-
c. tri-
d. quadri-
e. ultra-
ANS: D REF: 142 OBJ: Word Parts

45. A prefix meaning “surrounding” is:
a. tachy-
b. brady-
c. neo-
d. ante-
e. peri-
ANS: E REF: 140 OBJ: Word Parts

46. A prefix meaning “new” is:
a. tachy-
b. brady-
c. neo-
d. ante-
e. peri-
ANS: C REF: 138 OBJ: Word Parts

47. A prefix meaning “fast” is:
a. tachy-
b. brady-
c. neo-
d. ante-
e. peri-
ANS: A REF: 143 OBJ: Word Parts

48. A prefix meaning “slow” is:
a. tachy-
b. brady-
c. neo-
d. ante-
e. peri-
ANS: B REF: 132 OBJ: Word Parts

MATCHING

Select the correct meaning for each of the terms.
a. behind the abdominal cavity
b. below the shoulder blade
c. membrane surrounding a bone
d. abnormality present at birth
e. foreign body; bacteria, virus
f. symptoms of disease return
g. pertaining to surrounding the anus
h. symptoms of disease disappear
i. under the ribs
j. hand bone
1. metacarpal
2. remission
3. subscapular
4. perianal
5. relapse
6. subcostal
7. periosteum
8. retroperitoneal
9. congenital anomaly
10. antigen

1. ANS: J REF: 137 OBJ: Medical Terms
2. ANS: H REF: 142 OBJ: Medical Terms
3. ANS: B REF: 143 OBJ: Medical Terms
4. ANS: G REF: 140 OBJ: Medical Terms
5. ANS: F REF: 142 OBJ: Medical Terms
6. ANS: I REF: 143 OBJ: Medical Terms
7. ANS: C REF: 140 OBJ: Medical Terms
8. ANS: A REF: 143 OBJ: Medical Terms
9. ANS: D REF: 132 OBJ: Medical Terms
10. ANS: E REF: 131 OBJ: Medical Terms

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank Medical Terminology A Short Course 6th Edition Chabner”