Test Bank Essentials of Public Health 2nd Edition Turnock

$60.00

Test Bank Essentials of Public Health 2nd Edition Turnock

Category:

Description

Success in nursing school is truly a journey. Spend less time learning worthless information and more time memorizing what you need to know. Our nursing test banks for sale are proven to generate results, regardless of your education level or any previous failures you may have experienced. Add this product to your cart and checkout to download this Test Bank Essentials of Public Health 2nd Edition Turnock.

*** BELOW, IS A SAMPLE FROM THIS NURSING TEST BANK, YOU WILL RECEIVE THE CHAPTERS VIA PDF OR WORD DOCUMENT ***

File: chap02, Chapter 2.

Multiple Choice

1. Which of the following is not considered one of the 3 Ps or most important determinants of health worldwide?

A. Population growth
B. Personal responsibility
C. Pollution
D. Poverty

Ans: B

2. Which two lifestyle factors have been reported to be the most important causes of preventable mortality in the U.S.?

A. alcohol and obesity
B. substance abuse and sexual activity
C. stress and high blood pressure
D. tobacco and diet/physical activity

Ans: D

3. Key demographic trends that will impact public health and the future need for programs and services include all of the following except:

A. Shrinking US population and greater utilization levels of health care services by men than women
B. The aging population and the influence of the Baby Boom generation
C. Declining younger population and changes in the family unit
D. Greater racial and ethnic diversity

Ans: A

4. A measure of health status that attempts to gauge the social impact of various diseases and conditions by adjusting for differences in the age of the population affected is:

A. Years of potential life lost
B. Crude mortality rate
C. Prematurity rate
D. Index of leading economic indicators

Ans: A

5. In terms of its ranking among the world’s nations for mortality rates, the U.S. generally ranks:

A. best (i.e., the lowest rate) among all countries
B. among the ten countries with the lowest rates
C. below (i.e., has a higher rate than) about 25 to 30 other countries
D. among the ten countries with the highest rates

Ans: C

6. Compared with a country with a steady population, a country with a rapidly growing population is most likely to have which of the following characteristics:

A. A higher proportion of the population less than 15 years old
B. A higher age-adjusted mortality rate
C. A higher(i.e., longer) population doubling time
D. A low migration rate

Ans: A

7. In 1900, the leading cause of death in the United States was which of the following conditions?

A. tuberculosis
B. diphtheria
C. typhoid fever
D. pneumonia and influenza

Ans: D

8. Which of the following was in the top five causes of death in both 1900 and 2000?

A. tuberculosis
B. accidents
C. heart disease
D. diabetes

Ans: C

9. Which of the following health measures has the greatest potential for prevention of disease in the U.S.?

A. Environmental modification
B. Genetic counseling
C. Immunization
D. Modification of personal health behavior

Ans: D

10. The World Health Organization (WHO) definition of good human health includes:

A. Physical and social well-being
B. Mental and physical well-being
C. Mental and social well-being
D. Physical, mental, and social well-being

Ans: D

11. The list of major obstacles to global public health progress includes all of the following except:

A. Population growth and poverty in underdeveloped countries
B. Inadequate government organization and financing of health programs
C. Climatological differences across the globe
D. Maldistribution of resources

Ans: C

12. A physician fills out a death certificate as follow: IMMEDIATE CAUSE OF DEATH-pulmonary embolism DUE TO-deep venous thrombosis DUE TO-pancreatic cancer. She notes that a liver biopsy was performed prior to death. In the U.S. vital statistics, this death would be recorded as due to:

A. pulmonary embolism
B. deep venous thrombosis
C. pancreatic cancer
D. complication of liver biopsy

Ans: C

13. Healthy People 2010 categorizes U.S. health issues according to:

A. primary, secondary, and tertiary prevention
B. morbidity and disability in regions of the U.S.
C. life stages of development and health problems from infants to elderly
D. health promotion, protection, and prevention

Ans: D

14. Mortality rates in the US show the following gender differences:

A. males greater than females
B. females greater than males
C. males equal to females
D. males equal to females in the first years of life

Ans: A

15. Which of the following is the best source of information on adult and infant mortality?

A. Disease registries
B. Vital statistics
C. Special survey studies
D. Hospital care statistics

Ans: B

16. The best single predictor of poor health in a community is:

A. Poor sanitary conditions
B. Lack of medical care
C. Genetics
D. Poverty

Ans: D

17. In the US, the national health promotion and disease prevention agenda is known as:

A. Healthy People
B. No Child Left Behind
C. The Mothers’ March
D. Red Cross

Ans: A

18. Which of the following is not a mortality-based indicator of health status in a population?

A. Life expectancy at birth
B. Prevalence rate
C. Crude mortality rate
D. Years of potential life lost before age 65

Ans: B

19. A direct contributing factor may be defined as:

A. Scientifically established factor that relates directly to the level of the health problem
B. A community-specific factor that affects the level of contributing factor
C. A scientifically established factor the directly affects the level of the determinant
D. The differences in health which are not only unnecessary and avoidable but are also considered unfair and unjust

Ans: C

20. Which of the following statements is false?

A. Cost-utility analyses are similar to cost-effectiveness studies, except that the results are characterized as cost per quality-adjusted life year
B. When comprehensively performed, a cost-effectiveness analysis is considered the gold standard of economic evaluations.
C. Cost-benefit analysis results are expressed in terms of net costs, net benefits, and time required to recoup an initial investment.
D. Cost–effectiveness analyses focus on one outcome to determine the most cost-effective intervention when several options are possible.

Ans: B

 

Do you have any questions? Would you like a sample sent to you? Just send us an email at contact@itestbank.com (no spaces). We will respond as soon as possible.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank Essentials of Public Health 2nd Edition Turnock”