Microbiology An Introduction 9th Edition Tortora Funke Case Test Bank

$60.00

Microbiology An Introduction 9th Edition Tortora Funke Case Test Bank

Category:

Description

ISBN-10: 0805347917

ISBN-13: 9780805347913 978-0805347913

Chapter 1 The Microbial World and You
Objective Questions
1) Which of the following pairs is mismatched?
A) Ehrlich ? chemotherapy
B) Koch ? aseptic surgery
C) Pasteur ? proof of biogenesis
D) Jenner ? vaccination
Answer: B
Skill: Recall
2) Which of the following is a scientific name?
A) IGAS
B) Flesh-eating bacteria
C) Group A streptococcus
D) Streptococcus pyogenes
E) Streptococci
Answer: D
Skill: Analysis
3) Which of the following is not a domain in the three-domain system?
A) Animalia
B) Archaea
C) Bacteria
D) Eukarya
Answer: A
Skill: Recall
4) Which of the following is true about fungi?
A) All are prokaryotic.
B) All are multicellular.
C) All require organic material for growth.
D) All grow using sunlight and carbon dioxide.
E) All are plants.
Answer: C
Skill: Recall
1

2 Test Bank for Microbiology: An Introduction
5) Which of the following is not true about protozoa?
A) They have rigid cell walls.
B) They are classified by their method of locomotion.
C) All are unicellular.
D) All have complex cells.
E) All are eukaryotic.
Answer: A
Skill: Recall
6) Which of the following is true about viruses?
A) They are not composed of cells.
B) They cannot metabolize nutrients.
C) They cannot reproduce themselves.
D) They have DNA or RNA.
E) All of the above.
Answer: E
Skill: Recall
7) Which of the following is probably true about all the experiments that proved spontaneous
generation?
A) Air was lacking.
B) Too much heat was applied.
C) The food source could not support life.
D) Microorganisms were already present.
E) All of the above.
Answer: D
Skill: Analysis
8) Regarding Pasteur?s experiments with the S-neck flask, which of the following statements is
true?
A) There was air involved.
B) There was a food source involved.
C) Any possibility of contamination was removed.
D) All microorganisms were killed before beginning.
E) All of the above.
Answer: E
Skill: Understanding

CHAPTER 1 The Microbial World and You 3
9) Which of the following is true about insect control by microorganisms?
A) The insects develop resistance to the microorganisms.
B) The microorganisms are permanent in the environment.
C) The microorganisms are specific for the insect pest.
D) The microorganisms may cause disease in other animals.
E) This technique is just as dangerous as the use of chemical pesticides.
Answer: C
Skill: Analysis
10) Which of the following pairs is mismatched?
A) Hooke ? cell theory
B) van Leeuwenhoek ? germ theory
C) Lister ? aseptic surgery
D) Pasteur ? fermentation
E) None of the above
Answer: B
Skill: Recall
11) Who disproved the theory of spontaneous generation?
A) van Leeuwenhoek
B) Hooke
C) Pasteur
D) Koch
E) None of the above
Answer: C
Skill: Recall
12) Who observed cells in plant material?
A) van Leeuwenhoek
B) Hooke
C) Pasteur
D) Koch
E) None of the above
Answer: B
Skill: Recall

4 Test Bank for Microbiology: An Introduction
13) Who was the first to observe microorganisms with a microscope?
A) van Leeuwenhoek
B) Hooke
C) Pasteur
D) Koch
E) None of the above
Answer: A
Skill: Recall
14) Who proved that microorganisms cause disease?
A) van Leeuwenhoek
B) Hooke
C) Pasteur
D) Koch
E) None of the above
Answer: D
Skill: Recall
15) Which of the following is a scientific name?
A) Mycobacterium leprae
B) Hansen?s bacillus
C) Leprosy bacterium
D) Acid-fast bacteria
Answer: A
Skill: Recall
16) Classification of organisms in the three domains is based on
A) Cell wall.
B) Number of cells.
C) Cell type.
D) Nutritional type.
E) Nucleus.
Answer: C
Skill: Recall

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Microbiology An Introduction 9th Edition Tortora Funke Case Test Bank”