Human Culture Highlights of Cultural Anthropology 3rd Edition Ember Ember Peregrine Test Bank

$60.00

Human Culture Highlights of Cultural Anthropology 3rd Edition Ember Ember Peregrine Test Bank

Category:

Description

ISBN-10: 0134114183

ISBN-13: 9780134114187 978-0134114187

CHAPTER 3: Understanding and Explaining Culture
Multiple Choice Questions

1. Whiting predicted that societies with a __________ would have long postpartum sex taboos.
A) low-protein diet
B) high-protein diet
C) means of birth control
D) history of overcrowding

Question Title: TB_03_01_Explanations_Remember_3.1
Answer: A
Learning Objective: 3.1 Define explanation, associations, and theory, and discuss the roles of these concepts in research.
Topic: Explanations
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 2-Moderate
2. A __________ cannot be observed or verified directly.
A) theoretical construct
B) statistical association
C) sampling universe
D) testable hypothesis

Question Title: TB_03_02_Why Theories Cannot Be Proved_Remember_3.2
Answer: A
Learning Objective: 3.2 Explain the purpose of theories and how researchers use them.
Topic: Why Theories Cannot Be Proved
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 2-Moderate
3. The method of __________ shows that a theory seems to be wrong.
A) falsification
B) proving
C) guessing
D) testing

Question Title: TB_03_03_Why Theories Cannot Be Proved_Remember_3.2
Answer: A
Learning Objective: 3.2 Explain the purpose of theories and how researchers use them.
Topic: Why Theories Cannot Be Proved
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 1-Easy
4. Which theorist was pivotal in the theoretical approach of evolutionism?
A) Lewis Henry Morgan
B) Franz Boas
C) Clifford Geertz
D) Julian Steward

Question Title: TB_03_04_Overview of Theoretical Approaches_Remember_3.3
Answer: A
Learning Objective: 3.3 Describe the progression of theoretical anthropological approaches involving evolution and ecology.
Topic: Overview of Theoretical Approaches
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 2-Moderate
5. Which of these fields focuses on the relationship between a culture and its environment?
A) cultural ecology
B) cultural biology
C) social ecology
D) social biology

Question Title: TB_03_05_Overview of Theoretical Approaches_Remember_3.3
Answer: A
Learning Objective: 3.3 Describe the progression of theoretical anthropological approaches involving evolution and ecology.
Topic: Overview of Theoretical Approaches
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 1-Easy
6. Dual-inheritance theory relates to the roles of __________ and __________ in transmitting traits to future generations.
A) genes; culture
B) culture; lineage
C) genes; diet
D) diet; lineage

Question Title: TB_03_06_Overview of Theoretical Approaches_Remember_3.3
Answer: A
Learning Objective: 3.3 Describe the progression of theoretical anthropological approaches involving evolution and ecology.
Topic: Overview of Theoretical Approaches
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 2-Moderate
7. How a researcher describes the procedure that will be followed to measure a variable is __________.
A) the operational definition
B) the theory
C) the hypothesis
D) only a guess

Question Title: TB_03_07_Evidence: Testing Explanations_Remember_3.4
Answer: A
Learning Objective: 3.4 Explain the process of operationalization, the importance of measurement, and the value of statistical evaluation in testing explanations.
Topic: Evidence: Testing Explanations
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 1-Easy
8. To measure something is to say how it compares with other things on some scale of __________.
A) variation
B) classification
C) society
D) quality

Question Title: TB_03_08_Evidence: Testing Explanations_Remember_3.4
Answer: A
Learning Objective: 3.4 Explain the process of operationalization, the importance of measurement, and the value of statistical evaluation in testing explanations.
Topic: Evidence: Testing Explanations
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 1-Easy
9. Which of the following is true of the archive known as the Human Relations Area Files?
A) Its annually growing collections have been indexed to make them easier to consult.
B) It specializes in providing information on social problems in societies around the world.
C) It is available only to qualified researchers.
D) It is available only in a select few universities, and only on paper and microfiche.

Question Title: TB_03_09_Evidence: Testing Explanations_Remember_3.4
Answer: A
Learning Objective: 3.4 Explain the process of operationalization, the importance of measurement, and the value of statistical evaluation in testing explanations.
Topic: Evidence: Testing Explanations
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 3-Difficult
10. Participant-observation refers to the __________.
A) practice of immersing oneself in the language and customs of a society
B) use of a laboratory to standardize measurements
C) observation of how people interact in carefully contrived situations
D) employment of natives to gather information from their peers

Question Title: TB_03_10_Types of Research in Cultural Anthropology_Remember_3.5
Answer: A
Learning Objective: 3.5 Differentiate the types of research in cultural anthropology.
Topic: Types of Research in Cultural Anthropology
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 2-Moderate
11. From where do we derive most anthropological data?
A) participant-observation
B) accounts of early explorers
C) government censuses and reports
D) controlled studies

Question Title: TB_03_11_Types of Research in Cultural Anthropology_Remember_3.5
Answer: A
Learning Objective: 3.5 Differentiate the types of research in cultural anthropology.
Topic: Types of Research in Cultural Anthropology
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 2-Moderate
12. Participant-observation always involves fieldwork, but fieldwork might involve other methods such as __________.
A) conducting a census
B) digging an archaeological test pit
C) reading the historical record
D) writing new legislation

Question Title: TB_03_12_Types of Research in Cultural Anthropology_Remember_3.5
Answer: A
Learning Objective: 3.5 Differentiate the types of research in cultural anthropology.
Topic: Types of Research in Cultural Anthropology
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: 2-Moderate
13. An explanation is an answer to a __________ question.
A) “why”
B) “what”
C) “who”
D) “where”

Question Title: TB_03_13_Explanations_Understand_3.1
Answer: A
Learning Objective: 3.1 Define explanation, associations, and theory, and discuss the roles of these concepts in research.
Topic: Explanations
Skill Level: Understand the Concepts
Difficulty Level: 1-Easy
14. How is a law defined in the physical sciences?
A) It is a relationship between variables whose existence is suggested by repeated observation.
B) It is a narrative statement.
C) It is a statement about how things ought to be if we are right in our theories.
D) It is a detailed explanation about why things occur the way they do.

Question Title: TB_03_14_Explanations_Understand_3.1
Answer: A
Learning Objective: 3.1 Define explanation, associations, and theory, and discuss the roles of these concepts in research.
Topic: Explanations
Skill Level: Understand the Concepts
Difficulty Level: 3-Difficult
15. What is a statistical association?
A) It is a relationship between two variables that is unlikely to be due to chance.
B) It is a relationship between two variables that may be meaningful, but that may equally well be due to chance.
C) It is a chance association between two variables.
D) It is an organization devoted to the documentation of numerical information from different societies.

Question Title: TB_03_15_Explanations_Understand_3.1
Answer: A
Learning Objective: 3.1 Define explanation, associations, and theory, and discuss the roles of these concepts in research.
Topic: Explanations
Skill Level: Understand the Concepts
Difficulty Level: 3-Difficult
16. Theories are __________.
A) explanations of laws and statistical associations
B) ideas that explain untested hypotheses
C) guesses as to how things are related
D) precise answers to a question that had been unanswerable

Question Title: TB_03_16_Explanations_Understand_3.1
Answer: A
Learning Objective: 3.1 Define explanation, associations, and theory, and discuss the roles of these concepts in research.
Topic: Explanations
Skill Level: Understand the Concepts
Difficulty Level: 2-Moderate
17. What do scientists use as predictions of what might be found in a study?
A) hypotheses
B) theories
C) statistics
D) associations

Question Title: TB_03_17_Why Theories Cannot Be Proved_Understand_3.2
Answer: A
Learning Objective: 3.2 Explain the purpose of theories and how researchers use them.
Topic: Why Theories Cannot Be Proved

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Human Culture Highlights of Cultural Anthropology 3rd Edition Ember Ember Peregrine Test Bank”