Chemistry Structure and Properties 1st Edition Tro Moriarty Test Bank

$60.00

Chemistry Structure and Properties 1st Edition Tro Moriarty Test Bank

Category:

Description

ISBN-10: 0321834682

ISBN-13: 9780321834683 978-0321834683

Chemistry: Structure and Properties (Tro)
Chapter 3 The Quantum Mechanical Model of the Atom

3.1 Multiple Choice Questions

1) The vertical height of a wave is called
A) wavelength.
B) amplitude.
C) frequency.
D) area.
E) median.
Answer: B
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.1
Global: G1

2) The number of cycles that pass through a stationary point is called
A) wavelength.
B) amplitude.
C) frequency.
D) area.
E) median.
Answer: C
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.1
Global: G1

3) The distance between adjacent crests is called
A) wavelength.
B) amplitude.
C) frequency.
D) area.
E) median.
Answer: A
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.1
Global: G1
4) On the electromagnetic spectrum, visible light is immediately between two other wavelengths. Name them.
A) infrared and x-ray
B) radio and microwave
C) gamma ray and ultraviolet
D) microwave and x-ray
E) infrared and ultraviolet
Answer: E
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.3
Global: G1
5) Which of the following visible colors of light has the highest frequency?
A) green
B) red
C) blue
D) yellow
E) orange
Answer: C
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.3
Global: G2

6) Which of the following visible colors of light has the longest wavelength?
A) blue
B) green
C) yellow
D) red
E) violet
Answer: D
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.3
Global: G2

7) Which of the following colors of electromagnetic radiation has the shortest wavelength?
A) blue
B) violet
C) orange
D) green
E) yellow
Answer: B
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.3
Global: G2
8) Which of the following types of electromagnetic radiation has the lowest frequency?
A) yellow
B) blue
C) orange
D) green
E) purple
Answer: C
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.3
Global: G2
9) A sunburn is caused by overexposure to ________ radiation.
A) ultraviolet
B) gamma
C) microwave
D) x-ray
E) radio
Answer: A
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
Global: G2

10) ________ are used to image bones and internal organs.
A) Ultraviolet light
B) Gamma rays
C) Microwaves
D) X-rays
E) Radio waves
Answer: D
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
Global: G2

11) Food can be cooked by ________ radiation.
A) ultraviolet
B) gamma
C) microwave
D) x-ray
E) radio
Answer: C
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
Global: G2
12) When waves of equal amplitude from two sources are out of phase when they interact, it is called
A) destructive interference.
B) diffraction.
C) constructive interference.
D) effusion.
E) amplitude.
Answer: A
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
Global: G1

13) When waves of equal amplitude from two sources are in phase when they interact, it is called
A) destructive interference.
B) diffraction.
C) constructive interference.
D) effusion.
E) amplitude.
Answer: C
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
Global: G1
14) When a wave encounters an obstacle or a slit that is comparable in size to its wavelength, it bends around it. This characteristic is called
A) destructive interference.
B) diffraction.
C) constructive interference.
D) effusion.
E) amplitude.
Answer: B
Diff: 1 Var: 1 Page Ref: 3.2
Global: G1

15) Calculate the wavelength (in nm) of the blue light emitted by a mercury lamp with a frequency of 6.88 × 1014 Hz.
A) 229 nm
B) 436 nm
C) 206 nm
D) 485 nm
E) 675 nm
Answer: B
Diff: 2 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.1
Global: G4
16) Which of the following occur as the energy of a photon increases?
A) The frequency decreases.
B) The speed increases.
C) The wavelength increases
D) The wavelength gets shorter.
E) None of the above occur as the energy of a photon increases.
Answer: D
Diff: 2 Var: 1 Page Ref: 3.2
Global: G2

17) Which of the following occur as the wavelength of a photon increases?
A) The frequency decreases.
B) The energy increases.
C) The speed decreases.
D) Planck’s constant decreases.
E) None of the above occur as the wavelength of a photon increases.
Answer: A
Diff: 2 Var: 1 Page Ref: 3.2
Global: G2
18) Calculate the energy of the green light emitted, per photon, by a mercury lamp with a frequency of 5.49 × 1014 Hz.
A) 2.75 × 10-19 J
B) 3.64 × 10-19 J
C) 5.46 × 10-19 J
D) 1.83 × 10-19 J
E) 4.68 × 10-19 J
Answer: B
Diff: 2 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.2
Global: G4

19) Calculate the energy of the orange light emitted, per photon, by a neon sign with a frequency of 4.89 × 1014 Hz.
A) 3.09 × 10-19 J
B) 6.14 × 10-19 J
C) 3.24 × 10-19 J
D) 1.63 × 10-19 J
E) 5.11 × 10-19 J
Answer: C
Diff: 2 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.2
Global: G4
20) Calculate the frequency of the green light emitted by a hydrogen atom with a wavelength of 486.1 nm.
A) 1.46 × 1014 s-1
B) 6.86 × 1014 s-1
C) 4.33 × 1014 s-1
D) 6.17 × 1014 s-1
E) 1.62 × 1014 s-1
Answer: D
Diff: 2 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.1
Global: G4

21) Calculate the energy of the red light emitted by a neon atom with a wavelength of 703.2 nm.
A) 3.54 × 10-19 J
B) 4.27 × 10-19 J
C) 2.34 × 10-19 J
D) 6.45 × 10-19 J
E) 2.83 × 10-19 J
Answer: E
Diff: 3 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.1
Global: G4
22) Calculate the energy of the violet light emitted by a hydrogen atom with a wavelength of 410.1 nm.
A) 4.85 × 10-19 J
B) 2.06 × 10-19 J
C) 1.23 × 10-19 J
D) 8.13 × 10-19 J
E) 5.27 × 10-19 J
Answer: A
Diff: 3 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.1
Global: G4
23) How many photons are contained in a flash of green light (525 nm) that contains 189 kJ of energy?
A) 5.67 × 1023 photons
B) 2.01 × 1024 photons
C) 1.25 × 1031 photons
D) 4.99 × 1023 photons
E) 7.99 × 1030 photons
Answer: D
Diff: 3 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.1
Global: G4

24) Determine the shortest frequency of light required to remove an electron from a sample of Ti metal, if the binding energy of titanium is 3.14 × 103 kJ/mol.
A) 7.87 × 1015 Hz
B) 4.74 × 1015 Hz
C) 2.11 × 1015 Hz
D) 1.27 × 1015 Hz
E) 6.19 × 1015 Hz
Answer: A
Diff: 3 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.2
Global: G4

25) What total energy (in kJ) is contained in 1.0 mol of photons, all with a frequency of 2.75 × 1014 Hz?
A) 182 kJ
B) 219 kJ
C) 457 kJ
D) 326 kJ
E) 110 kJ
Answer: E
Diff: 3 Var: 1 Page Ref: 3.2
LO: 3.2
Global: G4

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Chemistry Structure and Properties 1st Edition Tro Moriarty Test Bank”