Cell and Molecular Biology Concepts and Experiments 6th Edition Karp Test Bank

$60.00

Cell and Molecular Biology Concepts and Experiments 6th Edition Karp Test Bank

Category:

Description

ISBN-10: 0470483377

ISBN-13: 9780470483374 978-0470483374

Import Settings:
Base Settings: Brownstone Default
Information Field: Difficulty
Highest Answer Letter: E
Multiple Keywords in Same Paragraph: No

Chapter: Chapter 04: The Structure and Function of the Plasma Membrane
Multiple Choice
1. TB 4.001 Which of the following is a function of membranes?
A) compartmentalization
B) selectively permeable barrier
C) mediates intercellular interactions
D) helps cells respond to external stimuli
E) All of these are correct.

Ans: E
Difficulty: Easy

Feedback: 4.1
2. TB 4.002 Which of the following is not a function of membranes?
A) transporting solutes
B) scaffold for biochemical activities
C) energy transduction
D) signal transition
E) signal transduction

Ans: D
Difficulty: Easy
Feedback: 4.1
3. TB 4.003 What evidence convinced Overton that membranes were composed of lipids?
A) He could see the lipids in the microscope.
B) Membranes were destroyed by enzymes that degraded lipids.
C) He found that more lipid-soluble solutes enter root hair cells faster than polar solutes.
D) Membranes dissolved in gasoline.
E) Membranes did not dissolve in water.

Ans: C
Difficulty: Medium
Feedback: 4.2
4. TB 4.004 Gorter and Grendel extracted lipids from human red blood cells. They calculated the total surface area for these red blood cells and found it to be 36 µ2. How much surface area would these lipids cover once they were spread across the surface of water?
A) 72 µ2
B) 36 µ2
C) 18 µ2
D) 144 µ2
E) 30 µ2

Ans: A
Difficulty: Medium
Feedback: 4.2
5. TB 4.005 What did Davson and Danielli add to their model of enzyme structure to explain the passage of polar solutes and ions through the membrane and to account for their selective permeability?
A) They proposed protein-lined pores.
B) They proposed lipid-lined pores.
C) They proposed carbohydrate-lined pores.
D) They proposed a protein coating on the cytoplasmic surface of the membrane.
E) They proposed a carbohydrate coating on the external surface of the membrane.

Ans: A
Difficulty: Easy
Feedback: 4.2
6. TB 4.006 What are the building blocks of a phosphoglyceride, specifically phosphatidic acid?
A) glycerol + 2 phosphate groups + 1 fatty acid
B) glycerol + 1 phosphate group + 2 fatty acids
C) glycerol + 1 phosphate group
D) glycerol + 3 fatty acids
E) glycerol + 1 phosphate group + 3 fatty acids

Ans: B
Difficulty: Easy
Feedback: 4.3
7. TB 4.007 What word describes a molecule that contains both hydrophilic and hydrophobic portions?
A) amphoteric
B) ambidextrous
C) amphipathic
D) rings
E) straight

Ans: C
Difficulty: Easy
Feedback: 4.3
8. TB 4.008 Glycolipids have been shown to play roles in certain disease states in humans and other mammals. Which of the situations below illustrate the ways in which this can happen?
A) failure to add a sugar to the glycolipid.
B) inhibition of glycolipid synthesis.
C) they are the site at which bacterial toxins like those that cause botulism and cholera first bind cells.
D) they are the site at which the influenza virus first binds a cell.
E) All of these are correct.

Ans: E
Difficulty: Medium

Feedback: 4.3
9. TB 4.009 Why did liposomes not work against diseases as hoped when they were first tried?
A) They were degraded in the bloodstream.
B) Immune system phagocytes removed them from the bloodstream before they could exert an effect.
C) They leaked before getting to their target.
D) They were targeted incorrectly.
E) They expanded osmotically and lysed before reaching their target.

Ans: B
Difficulty: Medium
Feedback: 4.3
10. TB 4.010 How are the new “stealth liposomes” protected from immune system phagocytes?
A) They are kept cold before use.
B) They are coated with carbohydrates.
C) They are given a synthetic polymer coating that protects them from immune destruction.
D) They are loaded with radioactive isotopes.
E) They are colored red.

Ans: C
Difficulty: Easy
Feedback: 4.3
11. TB 4.011 People who have the AB blood type possess ________.
1) an enzyme that adds an N-acetylgalactosamine to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids
2) an enzyme that adds a galactose to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids
3) an enzyme that adds phospholipids to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids
4) no enzymes capable of attaching galactose or N-acetylgalactosamine to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 1 and 2

Ans: E
Difficulty: Medium
Feedback: 4.3
12. TB 4.012 People who have the A blood type possess ________.
1) an enzyme that adds an N-acetylgalactosamine to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids
2) an enzyme that adds a galactose to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids
3) an enzyme that adds phospholipids to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids
4) no enzymes capable of attaching galactose or N-acetylgalactosamine to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 1 and 2

Ans: A
Difficulty: Medium
Feedback: 4.3
13. TB 4.013 People who have the O blood type possess ________.
1) an enzyme that adds an N-acetylgalactosamine to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids
2) an enzyme that adds a galactose to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids
3) an enzyme that adds phospholipids to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids
4) no enzymes capable of attaching galactose or N-acetylgalactosamine to the end of the oligosaccharide chain on RBC membrane glycolipids

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 1 and 2

Ans: D
Difficulty: Medium
Feedback: 4.3
14. TB 4.014 What kind of membrane protein penetrates into the hydrophobic part of the lipid bilayer?
A) integral protein
B) lipid-anchored protein
C) peripheral proteins
D) phosphatidylcholine
E) galactocerebroside

Ans: A
Difficulty: Medium
Feedback: 4.4
15. TB 4.015 What kind of membrane protein is found entirely outside the bilayer on either the extracellular or cytoplasmic surface? These proteins are covalently linked to a membrane lipid situated within the bilayer.
A) integral protein
B) lipid-anchored protein
C) peripheral proteins
D) carbohydrate-anchored protein
E) transmembrane

Ans: B
Difficulty: Medium
Feedback: 4.4
16. TB 4.016 What kind of membrane protein penetrates into the hydrophobic part of the lipid bilayer?

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cell and Molecular Biology Concepts and Experiments 6th Edition Karp Test Bank”