Business & Professional Communication Principles and Skills for Leadership 2nd Edition Beebe Mottet Test Bank

$36.00

Business & Professional Communication Principles and Skills for Leadership 2nd Edition Beebe Mottet Test Bank

Category:

Description

ISBN-10: 0205028993

ISBN-13: 9780205028993 978-0205028993

Chapter One
Communicating and Leading at Work
Multiple Choice Questions
1) The process of making sense out of the world and sharing that sense with others by creating meaning
through the use of verbal and nonverbal messages is the definition of .
A. communication
B. transactional communication
C. human communication
D. interpersonal communication
Answer: C
Skill: Factual Page Ref: 5
2) In the textbook, the primary distinction between the definition of communication and human
communication involves .
A. making sense out of the world
B. managing relationships
C. interacting simultaneously
D. acting upon information
Answer: A
Skill: Factual Page Ref: 4-5
3) While David is talking during a meeting, he notices several team members beginning to shuffle their
feet, while others are nodding off. David notices this and adapts his communication by making the
meeting more interactive in hopes that it will wake people up. This simultaneous exchange of
messages is called .
A. interpersonal communication
B. transactional communication
C. feedback
D. leadership
Answer: B
Skill: Applied Page Ref: 6
4) Using unspoken symbols to communicate the emotional and relational aspects of your message is the
description of which communication principle?
A. Effectively using and interpreting verbal messages
B. Effectively using and interpreting nonverbal messages
C. Appropriately adapting your messages to others
D. Listening and responding thoughtfully to others
Answer: B
Skill: Factual Page Ref: 6

5) The of a communication message is the new information, ideas, or suggested actions the
speaker wishes to express.
A. Feedback
B. Noise
C. Channel
D. Content
Answer: D
Skill: Factual Page Ref: 6
6) Sondra is facilitating a meeting in her company’s main boardroom. Because her past meetings were
held in a much smaller, more informal meeting room, she is beginning to feel very uncomfortable and
nervous. Which of the following elements is most responsible for her uncomfortable and nervous
feelings?
A. Source
B. Noise
C. Context
D. Content
Answer: C
Skill: Applied Page Ref: 6-7
7) Kristen is delivering a presentation to a group of clients, but one of her client’s cell phones continues
to ring. This causes Kristen to become aggravated because she is worried that the other clients will
not hear her message. Which of the following elements is causing Kristen’s aggravation?
A. Feedback
B. Noise
C. Channel
D. Context
Answer: B
Skill: Applied Page Ref: 6-7
8) Laura is talking on the phone to her best friend about her weekend plans. The phone is which
component of communication?
A. Noise
B. Feedback
C. Channel
D. Context
Answer: C
Skill: Applied Page Ref: 7
9) Mark is the newest technician at his company but had seen the need to start a recycling program.
Mark takes the initiative to collect recycle bins, post signs and put them by the trash. Mark is being a
.
A. leader
B. manager
C. supervisor
D. follower
Answer: A
Skill: Applied Page Ref: 9

10) A is someone who has been appointed to coordinate and facilitate others in
accomplishing a task/job.
A. leader
B. manager
C. subordinate
D. follower
Answer: A
Skill: Factual Page Ref: 9
11) The definition of leadership includes .
A. influencing others to achieve goals
B. discovering the available means of persuasion
C. someone who has been appointed to keep things organized and facilitate
D. translating feelings, thoughts, and ideas into a code
Answer: A
Skill: Factual Page Ref: 9
12) Your textbook describes different perspectives on leadership, which of the following is NOT one?
A. Leaders make things happen.
B. Leaders create the extraordinary.
C. Leaders are born.
D. Leaders are ethical.
Answer: C
Skill: Factual Page Ref: 9
13) According to your textbook, if you want to end up as a leader, you should NOT do which of the
following:
A. Be absent frequently because absence increases respect and honor.
B. Do what others ask, but also ask others to do things for you.
C. Do not forcefully suggest that your ideas are the best ideas.
D. Offer substantive comments.
Answer: A
Skill: Factual Page Ref: 9
14) According to your textbook, the primary difference between a leader and a manager is
.
A. a manager is in charge of a few, whereas a leader is in charge of many
B. a manager is appointed to coordinate and facilitate, whereas a leader influences others
C. a manager is lower on the corporate ladder than a leader
D. a manager is focused on the long term, while a leader is focused on short term goals
Answer: B
Skill: Conceptual Page Ref: 9
15) When looking at the difference between leading and following, the best follower is someone who
.
A. responds to a micromanaging leader
B. only uses the ideas of the leader
C. is passive and a noncritical thinker
D. is both independent and a critical thinker
Answer: D
Skill: Applied Page Ref: 10

16) Bryan is interviewing candidates for a job opening in his department. He describes the person he is
looking for as someone who possesses strong leadership skills. Specifically, he is looking for a leader
who exhibits competency, honesty, is forward looking, and inspirational. What type of leadership
approach is Bryan taking?
A. Trait approach
B. Functional approach
C. Situational leadership approach
D. Transformational leadership approach
Answer: A
Skill: Applied Page Ref: 11
17) Chris takes a functional approach to leadership. During his weekly staff meetings, he encourages
reticent members to talk, mediates conflict, and acts as the gatekeeper. What specific function is
Chris performing?
A. Task function
B. Process function
C. Responsibility function
D. Situational function
Answer: B
Skill: Applied Page Ref: 11
18) Kelley is the leader of her English Club; she will often plan, schedule, and facilitate the weekly
meetings. According to your textbook Kelley is performing as a leader.
A. task functions
B. process functions
C. responsibility functions
D. situational functions
Answer: A
Skill: Applied Page Ref: 11
19) The primary difference between a task and process function is .
A. task functions focus on getting work done, whereas process functions focus on managing
relationships
B. task functions focus on relationship building, whereas process functions focus on procedural tasks
C. task functions focus on leadership, whereas a process function is primarily a role that a follower
assumes
D. task functions help the team mediate conflicts, whereas a process role focuses on agenda items
Answer: A
Skill: Factual Page Ref: 11-12
20) Martha is the director for her division. Since she is in charge and has the most experience, she thinks
that the best leadership style is to simply give orders and control her employees. What style of
leadership does Martha prescribe to?
A. Democratic leadership
B. Authoritarian leadership
C. Laissez–faire leadership
D. Transformational leadership
Answer: B
Skill: Applied Page Ref: 12

21) A leader who consults with the group before issuing edicts is considered a .
A. democratic leader
B. authoritarian leader
C. laissez-faire leader
D. transformational leader
Answer: A
Skill: Factual Page Ref: 13
22) As a leader John often gets input from all members of the group, has them vote on actions to take and
is focused on the group succeeding and not his own personal success. John demonstrates which type
of leadership??
A. Authoritarian leadership
B. Democratic leadership
C. Transformational leadership
D. Laissez-faire leadership
Answer: B
Skill: Applied Page Ref: 13
23) Suzy has been working for the same leader for the past 10 years; however, her old boss just retired
and she has been assigned to a new supervisor. Her new boss is nothing like her old boss. Her old
boss would simply make all of the decisions and tell everyone in the area how to perform their job
effectively. But, her new boss gives minimal direction and rarely volunteers information. What style
of leadership does her new boss prescribe to?
A. Authoritarian leadership
B. Democratic leadership
C. Transformational leadership
D. Laissez-faire leadership
Answer: D
Skill: Applied Page Ref: 13
24) Which statement best represents a transformational leadership approach?
A. Communicating a vision that people can support
B. Announcing a vision and telling others to get it done
C. Asking employees what vision they want
D. Not developing a vision unless asked by someone else
Answer: A
Skill: Factual Page Ref: 14-15
25) An individual that takes a servant leadership approach believes that .
A. the ends justify the means
B. to do good and do well
C. team members should serve them
D. they are naturally born leaders
Answer: B
Skill: Factual Page Ref: 15

26) As a leader being mindful of your communication and conscious of what motivates you and others to
communicate is the description of which communication principle?
A. Effectively using and interpreting nonverbal messages
B. Appropriately adapting your message to others
C. Listening and responding thoughtfully to others
D. Being aware of your communication with yourself and others
Answer: D
Skill: Factual Page Ref: 17
27) is any communication, other than written or spoken language, that creates
meaning for someone.
A. Verbal communication
B. Language
C. Impersonal communication
D. Nonverbal communication
Answer: D
Skill: Factual Page Ref: 18
28) Actively listening to others, using responses to ensure and demonstrate you have understood the
message correctly is the description of which communication principle?
A. Effectively using and interpreting verbal messages
B. Effectively using and interpreting nonverbal messages
C. Appropriately adapting your messages to others
D. Listening and responding thoughtfully to others
Answer: D
Skill: Factual Page Ref: 18
29) Sue is in a sales meeting with a group of coworkers. Throughout the meeting, she paraphrases others’
messages, nods her head, and asks questions to seek clarification. Which principle is Sue
demonstrating?
A. Effectively using and interpreting verbal messages
B. Effectively using and interpreting nonverbal messages
C. Appropriately adapting your messages to others
D. Listening and responding thoughtfully to others
Answer: D
Skill: Factual Page Ref: 18
30) Customizing messages to enhance message clarity and considering the personal, social, and cultural
characteristics of listeners is the description of which communication principle?
A. Effectively using and interpreting verbal messages
B. Effectively using and interpreting nonverbal messages
C. Appropriately adapting your messages to others
D. Listening and responding thoughtfully to others
Answer: C
Skill: Factual Page Ref: 18-19

31) According to the textbook, the primary difference between interpersonal and impersonal
communication is:
A. Interpersonal communication seeks to manage relationships, while impersonal communication
treats others as objects.
B. Interpersonal communication treats others according to their role, while impersonal
communication occurs when two people interact to mutually influence one another.
C. Interpersonal communication occurs when someone is alone, while impersonal communication
occurs in a large crowd.
D. Interpersonal communication is a form of leadership, while impersonal communication occurs
when two co-workers seek to mutually influence each other.
Answer: A
Skill: Factual Page Ref: 20-22
32) Which of the following is included in the definition of impersonal communication as discussed in the
textbook?
A. Managing relationships
B. Mutual influence
C. Responding to roles
D. Ongoing connection
Answer: C
Skill: Factual Page Ref: 22
33) The primary difference between a group and a team is .
A. a team is more goal oriented than a group
B. a team involves face-to-face communication, while a group does not
C. a team involves mutual influence, while a group does not
D. a team is more highly structured than a group
Answer: D
Skill: Conceptual Page Ref: 22-23
34) Your text describes small group communication as a transactional process among three to fifteen
people who .
A. meet often
B. work in the same context
C. are “in sync” with each other
D. share a common purpose
Answer: D
Skill: Factual Page Ref: 22
35) Amanda is addressing a gathering of human resource professionals at her company’s large lecture
auditorium. She is informing them about the new automated careers system, which will let potential
employees apply for positions online. According to your textbook, this is considered
.
A. group communication
B. team communication
C. public communication
D. impersonal communication
Answer: C
Skill: Applied Page Ref: 23

True/False Questions
36) In a recent survey of recruiters from companies with more than 50,000 employees, communication
skills were cited as the single most important factor in choosing managers.
Answer: TRUE
Skill: Factual Page Ref: 3
37) Using the “silent treatment” ensures that a conversation will NOT be transactional.
Answer: FALSE
Skill: Applied Page Ref: 6
38) While taking an exam, Sam is having difficulty concentrating because people in the hall are talking
extremely loud. Sam is experiencing literal noise.
Answer: TRUE
Skill: Applied Page Ref: 7
39) It is possible for someone to be a leader even without being designated to assume a specific
leadership role.
Answer: TRUE
Skill: Conceptual Page Ref: 9
40) In an effectively led team, team members are less likely to be absent.
Answer: TRUE
Skill: Conceptual Page Ref: 9
41) You CANNOT have a leader without a follower.
Answer: TRUE
Skill: Factual Page Ref: 10
42) There is a single set of traits or characteristics that can predict who will be a leader.
Answer: FALSE
Skill: Factual Page Ref: 11
43) The primary difference between a task and process function is that process functions focus on
managing relationships.
Answer: TRUE
Skill: Conceptual Page Ref: 12
44) It is not possible for someone to perform both task and process functions.
Answer: FALSE
Skill: Conceptual Page Ref: 12
45) Military leaders often assume an authoritarian leadership style.
Answer: TRUE
Skill: Factual Page Ref: 12
46) Democratic leaders are more likely than the authoritarian leader to listen and thoughtfully respond to
the wishes of the team.
Answer: TRUE
Skill: Conceptual Page Ref: 13

47) The laissez-faire leader influences the group by his or her participation and activities.
Answer: FALSE
Skill: Factual Page Ref: 13
48) Groups with highly structured goals and a high level of stress may work best with a more
authoritarian leadership style.
Answer: TRUE
Skill: Conceptual Page Ref: 14
49) Transformational leaders are so effective because they focus most of their energy on the past in order
to fix mistakes.
Answer: FALSE
Skill: Factual Page Ref: 15
50) A servant leader has a high concern for people, relationships, and team member satisfaction.
Answer: TRUE
Skill: Factual Page Ref: 15
51) Bill wants to be a democratic leader so he takes a “hands off” approach and only gives directions
when he is asked or instructed to.
Answer: FALSE
Skill: Conceptual Page Ref: 16
52) A servant leader influences group members through listening, supporting, and empathizing.
Answer: TRUE
Skill: Factual Page Ref: 16
53) Our emotions are communicated primarily through verbal messages.
Answer: FALSE
Skill: Factual Page Ref: 17
54) Slamming a door is an example of nonverbal communication.
Answer: TRUE
Skill: Applied Page Ref: 18
55) Interpersonal communication is mutually influential.
Answer: TRUE
Skill: Conceptual Page Ref: 20
56) Impersonal communication is the best way to approach interactions with customers because it speeds
up the interaction.
Answer: FALSE
Skill: Applied Page Ref: 22
57) Kim is great at public speaking; this means she must also be effective at communicating
interpersonally and in a group.
Answer: FALSE
Skill: Applied Page Ref: 23

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Business & Professional Communication Principles and Skills for Leadership 2nd Edition Beebe Mottet Test Bank”