Art Past Art Present 6th Edition Wilkins Schultz Linduff Test Bank

$60.00

Art Past Art Present 6th Edition Wilkins Schultz Linduff Test Bank

Category:

Description

ISBN-10: 013235716X

ISBN-13: 9780132357166 978-0132357166

Chapter 1 – Experiencing Art
Multiple Choice Questions
1. When first experiencing an unfamiliar work of art, start by asking questions about:
a. expressive content, historical style, individual style.
b. patrons, function, and collocation.
c. historical significance and historical context.
d. composition, formal analysis, medium and technique.
e. all of these.
Answer: e
Page Ref: 3

2. The word “style” derives from stylus, that is:
a. a Greek word for history.
b. Latin for writing instrument.
c. Egyptian for spiritual content.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: b
Page Ref: 4

3. According to Mircea Eliade, within traditional societies objects such as the Bwa mask acquire meaning because they participate in:
a. a ritual that links seasonal cycles to the cosmos.
b. the inter-tribal warfare.
c. the blessing of a new building.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: a
Page Ref: 5

4. In Guo Xi’s painting Early Spring, despite the curvilinear and diagonal elements, the work has an axial composition because:
a. of the primary color scheme.
b. of its circular format.
c. the mountain dominates.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: c
Page Ref: 5-6

5. Bernini’s Apollo and Daphne emphasizes dramatic movement primarily because it:
a. uses only strict verticals and horizontals.
b. is composed on a diagonal axis.
c. involves axial stability.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: b
Page Ref: 6

6. The most striking feature of Wright’s Fallingwater is that the building’s structure responds to:
a. European building style.
b. the Pittsburgh skyline.
c. ancient material limitations.
d. the site.
e. all of these.
Answer: d
Page Ref: 8-9

7. Palladio’s Villa Rotonda relates to its environment by:
a. subtly integrating with it.
b. dominating the site.
c. becoming virtually invisible.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: b
Page Ref: 8-9

8. Controlled city designs, such as the Forbidden City in Beijing, imply:
a. notions of utility within society.
b. a centralized authority.
c. notions of efficiency.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: d
Page Ref: 12

9. “Sculpture in the round” is sculpture that is:
a. finished on all sides.
b. part of a wall.
c. meant to be viewed from one vantage point.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: a
Page Ref: 13

10. Daniel Chester French’s Minuteman is animated by a suggested sense of movement created by the contrast of the vertical axis with the:
a. horizontals of the base.
b. cantilever of the hat.
c. diagonals of right leg and musket.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: c
Page Ref: 13

11. To properly understand the Bwa mask Bird of the Night as a sculptural form, we must also consider:
a. the spiritual context.
b. the participation of the onlookers in the ritual.
c. the dynamic context.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: d
Page Ref: 14

12. Raphael’s Philosophy is illusionistic; this means that the objects represented:
a. appear to exist within actual space.
b. seem to be weighty.
c. seem to be tangible.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: d
Page Ref: 15

13. In Philosophy Raphael creates his illusion of three-dimensional reality by:
a. overlapping.
b. diminution.
c. atmospheric perspective.
d. scientific perspective.
e. all of these.
Answer: e
Page Ref: 16

14. Viewing a horizontal hand scroll is unlike viewing a wall painting because the horizontal hand scroll is:
a. not seen in its entirety at one time.
b. like a journey involving time.
c. meant to be viewed by one or few persons.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: d
Page Ref: 17

15. In northeast Nigeria Wodaabe women carve gourds into calabashes; most of these are treasured as:
a. ceremonial possessions.
b. utensils to hold porridge.
c. vessels to carry milk.
d. all of these.
e. none of these.
Answer: a
Page Ref: 19

Fill-in-the-Blank Questions
16. The term used to describe how the appearance of a work of art is tied to the period during which it was created is ____________.
Answer: historical style
Page Ref: 4

17. Works of art from the same historical period and culture often share similar ____________ characteristics.
Answer: visual
Page Ref: 4

18. In Bernini’s Apollo and Daphne, the ____________ is energized by the extension of the figures’ limbs and the sculptural form.
Answer: surrounding space
Page Ref: 6

19. The patron for Bernini’s Apollo and Daphne was ____________.
Answer: Cardinal Borghese
Page Ref: 7

20. The design of the Katsura Imperial Villa was inspired by the tenets of Zen Buddhism to create an integration of the building with ____________.
Answer: its environment
Page Ref: 8

21. The rigid geometric layout visible at the Forbidden City in Beijing symbolized the relationships between heaven and earth, as well as between the ancestors and ____________.
Answer: the emperor
Page Ref: 12

22. Davis Smith’s Cubi XIX is nonrepresentational because it does not ____________ actual figures or real objects.
Answer: imitate
Page Ref: 12-13

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Art Past Art Present 6th Edition Wilkins Schultz Linduff Test Bank”